У Запоріжжі через відключення світла зупинилася пекарня “Урожай” – але виробник хоче повернутися

У Запоріжжі призупинилася робота пекарні “Урожай”, найстарішої в місті у “крафтовому” сегменті випічки
Про це повідомив власник одного з запорізьких стрітфудів. У своєму акаунті в Instagram він розповів, що починає тестувати бургерні булочки та тостовий хліб від інших виробників на заміну “урожаївським”.
“Урожай” є одним із найстаріших локальних хлібних брендів у Запоріжжі. В останні роки фірма розширила лінійку та робить бургерні булочки-бріоші приблизно для половини бургер-барів Запоріжжя.
ЗЦР зв’язався з власником і директором підприємства Олексієм Пучковим.
Ми не планували оголошувати про своє закриття тому, що хочемо повернутися. Адже бачимо попит на певні наші продукти. І люди з колективу, які від нас пішли, кажуть, що за першої нагоди готові працювати з нами. Обладнання я не планую продавати і ми не очікували, що стільки людей почне писати, що нас їм бракує.
За словами підприємця, команда опрацьовує варіанти відновлення виробництва “з поверненням наших фірмових хлібчиків і додаванням нового асортименту”, щойно економічні умови будуть більш сприятливими.
Як зазначає Олексій, в останній рік підприємство працювало без прибутку – лише заради утримання колективу і виконання контрактів. В тому числі, для гуманітарних проєктів.
Коли почалися постійні відключення електроенергії і для нас теж, то це стало останньою краплею в прийнятті рішення. Адже чотирьох годин, у які є світло, недостатньо для технологічного процесу виготовлення нашого фірмового хлібу. Робота на генераторах потребує постійної присутності фахового персоналу. І це дорожче, ніж газ та електрика, на який працюють печі. А підняття цін завжди сприймається негативно і займає іноді декілька місяців
На момент призупинки на виробництві працювало близько 30 людей.
Олексій Пучков нагадує: інші бізнеси команди – “Майстерня пончиків” та заклади “Кухня” – працюють в Запоріжжі і чекають на відвідувачів кожного дня.






Обговорення