ЗЦР-check: Областная инфекционка подтвердила правдивость слов замгубернатора по выплатам

Зображення завантажується

Первый заместитель главы Запорожской областной госадминистрации Иван Федеров вместе с и.о. главы Запорожского областного лабораторного центра Иван Терехов 4 мая рассказали на брифинге о выплатах медикам и о ситуации с распространением коронавирусной инфекции в области. Оказалось, что все из того, что сказал Иван Федоров о выплатах Областной инфекционной больнице, правда.

“В нас є нагальне питання відносно виплати заробітної плати всім лікарям та медперсоналу закладів здоровья обласного рівня. Я хочу зазначити, що на кінець минулого місяця ми виплатили повністю заробітну плату в нашій обласній інфекційній лікарні. Також всі медичні працівники, які працювали з хворими на коронавірус в минулому місяці отримали надбавки в сумі 300%, як про те каже постанова кабінету міністрів. Також ми зробили дотацію на виплату заробітної плати обласній інфекційній лікарні в розмірі 3,5 мільйони гривень і тим самим закрили цю потребу повністю”.

Тезис 1: Я хочу зазначити, що на кінець минулого місяця ми виплатили повністю заробітну плату в нашій обласній інфекційній лікарні.
Вердикт: Правда

Согласно ответу на информационный запрос, отправленный в Областную  инфекционную больницу, слова Ивана Федорова правдивы. Да, заработную плату по состоянию на 4 мая 2020 года получили все работники больницы.
Станом на 4 травня 2020 року всі працівники КНП “Обласна інфекційна клінічна лікарня” ЗОР отримали заробітну плату”, – сообщается в ответе на запрос.

Тезис 2: Також всі медичні працівники, які працювали з хворими на коронавірус в минулому місяці отримали надбавки в сумі 300%, як про те каже постанова кабінету міністрів.
Вердикт: Правда

В ответе на запрос Областная инфекционка также подтвердила и то, что все медики, которые работали с больными на коронавирусную инфекцию получили надбавку в размере 300% от зарплаты согласно Постановлению Кабинета Министров:
Станом на 4 травня 2020 року (згідно з Постановою Кабінету Міністрів України) всі медичні працівники КНП “Обласна інфекційна клінічна лікарня” ЗОР, які працювали з хворими на коронавірусну інфекцію отримали надбавки до заробітної плати в сумі 300%”.  

Тезис 3:Також ми зробили дотацію на виплату заробітної плати обласній інфекційній лікарні в розмірі 3,5 мільйони гривень і тим самим закрили цю потребу повністю.
Вердикт: Правда

В информационном запросе мы также спросили и о дотации на выплату зарплаты, на что Областная инфекционная больница ответила, что так и есть. Деньги были потрачены на зарплаты и на закупку средств индивидуальной защиты:
Згідно рішення Запорізької обласної ради з резервного фонду обласного бюджету для КНП “Обласна інфекційна клінічна лікарня” ЗОР виділено додаткові кошти на першочергові (невідкладні) заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуацій, пов’язаних з можливим поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 у розмірі 3,5 мільйонів гривень, які були витрачені на закупівлю засобів індивідуального захисту для співробітників лікарні та виплату заробітної плати”.

Так, Областная инфекционная больница подтвердила слова первого заместителя губернатора Ивана Федорова о том, что все выплаты были проведены. Однако до сих пор остаются вопросы по другим больницам, а особенно по больницам Запорожья. Получили ли они свои надбавки мы напишем позже.

Тема с надбавками медикам в сегодняшней ситуации является очень спекулятивной. Деньги могут не доходить, или 300% выплат могут считать не от всей заработной платы, а только от часов, проведенных с коронавирусными больными. Также никто не исключает популизма, для которого эта тема плодородная почва. 

В Запорожской области за вопрос обеспечение эффективного использования финансовых ресурсов, а также обеспечение доплат медикам, отвечает первый заместитель губернатора Иван Федоров. Именно поэтому мы обратили на него внимание и подвергли его слова проверке. 

_______________________

Проект”Оцінюй та впливай!” здійснюється в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Читайте также: ЗЦР-check: “Эпицентр” передал гуманитарную помощь Запорожской областной больнице

Обговорення

Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі